Integritetspolicy GDPR

Dataskyddsförordningen (GDPR) gäller som lag i alla EU:s medlemsländer från och med den 25 maj 2018. Förordningen kommer att innebära en hel del förändringar för de som behandlar personuppgifter och stärkta rättigheter för den enskilde när det gäller personlig integritet. Läs mer om dina rättigheter här.

1. Personuppgiftsansvarig Leksaksaffären Sverige AB e-post: info@Leksaksaffaren.com

2. Kontaktuppgifter till dataskyddsombudet e-post Fredrik.Svensson@Leksaksaffaren.com.

3. Ändamålen med behandlingen av personuppgifterna är att behandla och bearbeta order.

4. Personuppgifter som behandlingen gäller är namn, adressuppgifter, telefonnummer, e-post. 

6. Mottagarna vid betaltjänster som ska ta del av personuppgifterna är Klarna Bank AB.

Klarna Bank AB´s villkor hittar ni här

7. Vi lämnar ej ut några uppgifter om våra kunder. 

8. Vi lagrar personuppgifterna under maximalt 5år efter ert senaste köp för att kunna gå vidare med eventuella reklamationer eller återkallning av produkter. 

Du kan när som helst välja att få ut dina registrerade uppgifter hos oss eller enkelt välja att vi raderar alla dina personuppgifter genom att kontakta oss på Info@Leksaksaffaren.com.

9. Eventuella klagomål görs till Datainspektionen, som är tillsynsmyndighet.

Läs mer om dina rättigheter här.

Frakt & Leverans

Alla våra leveranser sker med Postnord till ett utlämningsställe nära dig. De allra minsta paketen levereras direkt hem i brevlådan eller ert närmsta postombud. Leveranstiden är 1-2 arbetsdagar.

Vi skickar normalt er beställning inom 24 timmar (vardagar). Order inkomna innan kl 13 på vardagar skickas ofta samma dag. Beställningar inkomna söndag kväll kan vid enstaka tillfällen bli levererade från oss först på tisdagen. 

Vid storhelger, Black Friday och december kan det dröja någon dag extra innan vi skickar er leverans, men det kommer framgå på hemsidan när leveranstiderna är längre.

Ej uthämtade & skadade paket

Hämtar du inte ut din beställning kommer vi att debitera er för returfrakt, expeditionskostnad etc. Kostnaden är fn. 200kr

Är din försändelse skadad när du hämtar den hos ombudet måste skadan anmälas på plats. Dolda skador som upptäcks efter meddelas direkt till oss.

Öppet köp, bytesrätt och reklamation

När ni handlat i vår webbutik har man som kund enligt svensk lag 14 dagars öppet köp. Vi erbjuder dock hela 60 dagars öppet köp. Köparen bekostar själv returporto och måste kontakta kundservice innan retur för att erhålla ett returnummer.

Retur får ej ske som postförskott eller efterkrav. Spara ditt inlämningskvitto då det är du som ansvarar för returförsändelsen. Återbetalning sker efter att vi mottagit och godkänt returen.

Bytesrätt gäller i 90 dagar från beställningsdatum och du måste själv bekosta returporto för varan som skall bytas. Retur får EJ ske som postförskott eller efterkrav. Spara ditt inlämningskvitto då det är du som ansvarar för returförsändelsen.

Det går givetvis bra att lämna tillbaka och byta en vara i vår fysiska butik.

Företagskunder har ingen ångerrätt eller bytesrätt.

Vill ni reklamera en produkt kontaktar ni vår kundservice för att få en fraktetikett. Ev återbetalning, ny produkt eller reparation sker efter att vi mottagit och granskat produkten. Om granskningen visar att skadan beror normalt slitage, handhavandefel eller om produkten fungerar debiteras kunden fn. 200kr för kostnader som uppstått.

Betalning

Vi accepterar flera olika betalsätt via Klarna Bank AB. Faktura, kort samt betalning via internetbank. Faktura (14dgr) är förvalt men går enkelt att ändra efter slutfört köp.

Kameraövervakning i butik

Leksaksaffären Sverige AB övervakar butiken med kameror för att förebygga och utreda brott.
Mer information finns på vår websida leksaksaffaren.com.
Kontaktuppgifter:
E-post info@leksaksaffaren.com
Tel 0582-10210
Dataskyddsombud fredrik.svensson@leksaksaffaren.com


Leksaksaffären Sverige AB övervakar butiken med kameror för att förebygga och utreda brott och skapa trygghet för personalen. Då det förekommer mycket ensamarbete ger kamerorna en ökad trygghet för de anställda. Kamerorna leder även till mindre stölder i butiken. Kamerorna nyttjas framförallt i realtid och endast vid misstanke om brott kan anställda på Leksaksaffären Sverige AB titta på inspelat material i efterhand och eventuellt dela med sig av detta till polis och rättsväsendet vid en utredning.

Materialet sparas i 1år innan det raderas.

Ni kan när som helst begära att vi raderar era uppgifter genom att kontakta oss.

Om ni anser att vi bryter mot gällande regler, lagar och avtal har ni rätt att kontakta Datainspektionen.